nAŠI PREDAVAČI

jelena

Rodjena 24. 06. 1988. u Beogradu. Zavrsila je Osnovnu i Srednju baletsku skolu “Lujo Davičo” u Beogradu, u klasi profesorke Paše Musić, sa najvišim ocenama iz svih stručnih predmeta. Od 2005. godine se usavršavala u centru za igru “ Victor Ullate” u Madridu, gde je pohadjala najviši nivo klasičnog, neoklasičnog i modernog baleta i osnovni nivo flamenka. Od 2006. radi kao volonter u Narodnom pozoristu u Beogradu. Pedagoškim radom počinje da se bavi 2007. podučavajuci decu od 5 do 12 godina starosti. Igra u pozoristu “ Boško Buha”, u svim predstavama koje zahtevaju baletski angazman. Diplomira na Pravnom fakultetu u Beogradu 2016. godine.

Audiciju polaže i biva primljena u trupu “ Una Saga Serbica” 2013. godine. Uporedo sa tim postaje i stalni član dečjeg pozorišta “ Una saga Serbica”. Od tada pa do danas, kao solista i stalni član je sa njima odigrala nebrojeno predstava i nastupa u zemlji i inostranstvu. U igrackom centru trupe “Una Saga Serbica” drži šasove za REKREATIVNU GRUPU, BALET i DANCE STRETCHING.

Rodjen u Beogradu 1990. godine. Od treće do šeste  godine, bavio se latno američkim i standardnim plesovima. Od 1997. godine počinje da se bavi folklorom u Kulturnom umetničkom drustvu “Abrašević”, a zatm u “Fruli”, sa kojima je učestvovao na raznim festvalima širom sveta. Ima završenu nižu muzičku školu “Stanislav Binički” odsek harmonica, a 2005.godine upisuje Srednju baletsku školu “Lujo Davičo”, smer za narodua igru u klasi Bore Talevskog. Za vreme školovanja osvaja nagrade na takmičenjima, takodje je učestvovao u predstavama Narodnog pozorista u Beogradu ”Krcko Oraščić” i “Romeo i Julija”. Završetkom srednje škole dobija zvanje “Profesionalni igrač narodne igre “. Nakon toga, profesionalno se bavi igrom u Nacionalnom ansamblu “Kolo” u periodu od 2009. do 2011. godine . Od 2012. do 2017. godine u Predškolskoj ustanovi “Stari grad” i Osnovnoj školi “Starina Novak”, je pedagog (koreograf). Godine 2013. postaje član trupe “Una Saga Serbica” (čiji je član i dalje), sa kojom je imao angažovanje u dva projekta, “Igre i zvuci Balkana” i “Igra bogova-magija Balkana”. Od 2015.godine postaje član pozorišta za decu “Una Saga Serbica”u predstavama “Aladin”, “Mala sirena”, “Čarobna kuća”, “Pirati “, “Petar pan “, “Lepotca i zver” i “Kuća igračaka”. U medjuvremenu dobija angažovanje u “Ustanovi kulture Vuk Karadžić” u predstavi “Banović Strahinja”. U okviru škole igre “Una Saga Serbica “, kao pedagog (koreograf) radi sa rekreatvnom grupom od 2018. godine.

marko2
marija2

Rođena je u Beogradu 1991. godine. Od svoje četvrte godine bavi se folklorom, počevši u Kulturno umetničkom društvu „Dimitrije Tucović“, zatim „Čukarica“ , a kasnije i „Branko Cvetković“, sa kojima je obišla skoro celu Evropu i učestvovala na najvećim folklornim međunarodnim festivalima. Upisuje Srednju baletsku školu „Lujo Davičo“ na smeru za narodnu igru 2006. godine. Tokom školovanja učestvovala je i osvajala nagrade na raznim gradskim i republičkim takmičenjima. Takođe, učestvovala je u predstavi Narodnog pozorišta „Krcko Oraščić“. Po završetku srednje škole dobija zvanje „Profesionalni igrač narodnih igara“. Nakon toga, svoje profesionalno bavljenje igrom nastavlja u Nacionalnom ansamblu „Kolo“ u periodu od 2010. do 2013. godine i ujedno završava „Učiteljski fakultet“ u Beogradu. Postaje član plesne trupe „Una Saga Serbica“(čiji je član i dalje) 2013. godine I biva angažovana u dva velika projekta, „Igre i zvuci Balkana“ i „Igra bogova-magija Balkana“,kao član i solista. U međuvremenu počinje angažovanje u pozorištu „Boško Buha“, igrajući u predstavama „Kiša“ i „San letnje noći“ i u „Ustanovi kulture Vuk Karadžić“ gde je igrala u predstavi „Banović Strahinja“. Osniva svoj baletski studio “Pahuljica“ 2016. godine, u kom i pocinje svoj rad kao koreograf. Postaje član „Udruženja baletskih umetnika Srbije“ 2017. godine i dobija status samostalnog umetnika. U 2018. godini počinje sa radom kao pedagog (koreograf) dečijeg i omladinskog ansambla trupe „Una Saga Serbica“ u kojoj se i sama profesionalno bavi igrom još uvek.

Rođena je u Beogradu 1992. godine. Sa sedam godina kreće da se bavi latino i standard plesovima. Od trinaeste godine počinje da se bavi folklorom u kulturno umetničkom društvu “Kosta Abrašević” u Beogradu. Sa raznim društvima odigrala je mnogobrojne koncerte i učestvovala na raznim međunarodnim, evropskim i svetskim festivalima. U međuvremenu završava Osnovnu muzičku školu “Kosta Manojlović” pohađajući violinu. Srednju baletsku školu “Lujo Davičo”, odsek za narodnu igru, upisuje 2007. godine. Tokom školovanja učestvovala je na školskim i republičkim takmičenjima, odigrala veliki broj koncerata za školu i učestvovala u baletskoj predstavi “Krcko Oraščić” koja se 2011. godine izvodila u Narodnom pozorištu i Madlenianumu. Po završetku škole stiče zvanje profesionalnog igrača narodne igre. U međuvremenu počinje da se bavi i komercijalnim plesovima (hip hop-om i street show dance- om). Počinje da se bavi kubanskom salsom 2009. godine, a 2018. godine postaje i instruktor u UC “Adagio N. B.” u Novim Banovcima.

U 2013. godini postaje član profesionalne plesne trupe “Una Saga Serbica” i kao igrač i solista učestvuje u projektima “Igre i zvuci Balkana” i “Magija Balkana – Igra Bogova”. Početkom 2016. godine, u ustanovi kulture “Vuk Karadžić” igra u prvoj postavi predstave “Banović Strahinja”, a krajem iste godine dobija angažman u brodvejskom spektaklu “Pepeljuga”. Postaje član Udruženja baletskih umetnika Srbije i dobija status samostalnog umetnika 2017. godine. Ima dugogodišnje iskustvo u radu sa decom kao koreograf-pedagog u oblastima folklora i klasičnog baleta.

tamara2
20190820_163057

Rodjena u Beogradu 1993. godine. Igrom počinje da se bavi sa pet godina kada kreće na časove klasičnog baleta. Upisuje Osnovnu baletsku školu „Lujo Davičo“ 2003. godine, a 2008. upisuje Srednju baletsku školu na smeru za savremenu igru u klasi Dejane Budiške. Tokom svog školovanja, učestvuje na svim nastupima i koncertima škole, kao i na više školskih i republičkih takmičenja na kojima ostvaruje visoke rezultate. Školovanje završava sa najvišim ocenama iz stručnih predmeta na vrhu svoje klase. Učestvuje kao igrač i koreograf u neprofitnom projektu organizovnaom od strane studenata fakulteta Singidunum „Simfonija odrastanja“ 2012. godine. Iste godine upisuje Učiteljski faklultet sa kojeg diplomira kao profesor razredne nastave 2018. Takodje, 2012. počinje sa baletskim angažmanom u pozorištu „Boško Buha“ i igra u predstavama „Carev zatočnik“, „Snežna kraljica“, „Kiša“, „San letnje noći“ i „Crvenkapa“. Krajem 2012. počinje da igra u Kultornom umetničkom društvu „Frula“, sa kojim odlazi na profesionalnu turneju u Kinu. U 2013. godini počinje sa radom u igračkoj trupi „Una Saga Serbica“ (čiji je član i dalje) i radi kao igrač i solista na svim projektima trupe. Krajem 2016. počinje da igra u ekološkoj predstavi za decu „Ko to tamo prlja“ u fondaciji SBB-a. Postaje član „Udruženja baletskih umetnika Srbije“ i ostvaruje status „Slobodnog umetnika“ 2017. godine. Pedagoškim radom počinje da se bavi 2018. u školi plesa „Magic dance“ u kojoj radi sa decom vrtićkog uzrasta. Iste godine počinje i sa pedagoskim radom na engleskom jeziku, držeći balet deci uzrasta od 4 do 7 godina.