nAŠI PREDAVAČI

jelena

Jelena Davidović

Rodjena 24. 06. 1988 u Beogradu. Zavrsila je osnovnu i srednju baletsku skolu “Lujo Davico” u Beogradu u klasi profesorke Pase Music, sa najvisim ocenama iz svih strucnih predmeta. Od 2005-2006 godine se usavrsavala u centru za igru “ Victor Ullate” u Madridu, gde je pohadjala najvisi nivo klasicnog, neoklasicnog i modernog baleta i osnovni nivo flamenka. Od 2006-2007 radi kao volonter u Narodnom pozoristu u Beogradu. Pedagoskim radom pocinje da se bavi 2007 poducavajuci decu od 5 do 12 godina starosti. Igra u pozoristu “ Bosko Buha” u svim predstavama koje zahtevaju baletski angazman. 2016-te godine diplomira na Pravnom fakultetu u Beogradu. 2013 godine polaze audiciju i biva primljena u trupu “ Una Saga Serbica”. Uporedo sa tim postaje i stalni clan decijeg pozorista “ Una saga Serbica”. Od tada , pa do danas kao solista i stalni clan je sa njima odigrala nebrojeno mnogo predstava i nastupa u zemlji i inostranstvu. U igrackom centru trupe Una Saga Serbica drzi casove za REKREATIVNU GRUPU, BALET i DANCE STRETCHING.

marko2

Marko Mrvošević

Rodjen u Beogradu 1990.godine. Od treće do šeste bavio se latno američkim i standardnim plesovima. Od 1997. Godine počinje da se bavi folklorom u kulturnom umetničkom drustvu “Abrašević” zatm “Frula”, sa kojima je učestvovao na raznim festvalima širom sveta. Ima završenu nižu muzičku školu “Stanislav Binički” odsek harmonika. 2005.godine upisuje srednju baletsku školu “Lujo Davičo” smer narodna igra u klasi Bore Talevskog. Za vreme školovanja osvaja nagrade na takmičenjima, takodje je učestvovao u predstavama Narodnog pozorista u Beogradu”Krcko Oraščić” i “Romeo i Julija” .Završetkom srednje škole dobija zvanje “ profesionalni igrač narodne igre “ . Nakon toga profesionalno se bavi igrom u Nacionalnom ansamblu “Kolo” u periodu od 2009 do 2011.godine . Od 2012 do 2017.godine u predškolskoj ustanovi “Stari grad” i Osnovnoj školi “Starina Novak”, je pedagog(koreograf). 2013.godine postaje član trupe “Una Saga Serbica” ( čiji je član i dalje ), sa kojom je imao angažovanje u dva projekta –“Igre i zvuci Balkana” i “Igra bogova-magija Balkana”. Od 2015.godine postaje član pozorišta za decu “Una Saga Serbica”u predstavama “Aladin”, “Mala sirena” , “Čarobna kuća” ,“Pirati “ , “Petar pan “ , “Lepotca i zver , “Kuća igračaka” . U medjuvremenu dobija angažovanje u “Ustanovi kulture Vuk Karadžić” u predstavi “Banović Strahinja”. 2018.godine u okviru škole igre “Una Saga Serbica “ kao pedagog (koreograf) radi sa rekreatvnom grupom .

marija2

Marija Andrić

Rođena je u Beogradu 1991. godine. Od svoje četvrte godine bavi se folklorom, počevši u Kulturno umetničkom društvu „Dimitrije Tucović“, zatim „Čukarica“ , a kasnije i „Branko Cvetković“, sa kojima je obišla skoro celu Evropu i učestvovala na najvećim folklornim međunarodnim festivalima. 2006. godine upisuje Srednju baletsku školu „Lujo Davičo“-smer narodne igre. Tokom školovanja učestvovala je i osvajala nagrade na raznim gradskim i republičkim takmičenjima. Takođe, učestvovala je u predstavi Narodnog pozorišta „Krcko Oraščić“. Po završetku srednje škole dobija zvanje „Profesionalni igrač narodnih igara“. Nakon toga, svoje profesionalno bavljenje igrom nastavlja u Nacionalnom ansamblu „Kolo“ u periodu od 2010. do 2013. godine i ujedno završava „Učiteljski fakultet“ u Beogradu. 2013. godine, postaje član plesne trupe „Una Saga Serbica“(čiji je član i dalje) sa kojom je imala angažovanje u dva velika projekta – „Igre i zvuci Balkana“ i „Igra bogova-magija Balkana“,kao član i solista. U međuvremenu počinje angažovanje u pozorištu „Boško Buha“, igrajući u predstavama „Kiša“ i „San letnje noći“ i u „Ustanovi kulture Vuk Karadžić“ gde je igrala u predstavi „Banović Strahinja“. 2016. godine osniva svoj baletski studio “Pahuljica“ u kom i pocinje svoj rad kao koreograf. 2017. godine postaje član „Udruženja baletskih umetnika Srbije“ i dobija status samostalnog umetnika. 2018. godine počinje sa radom kao pedagog (koreograf) dečijeg i omladinskog ansambla trupe „Una Saga Serbica“ u kojoj se i sama profesionalno bavi igrom još uvek.

tamara2

Tamara Borić

Rođena je u Beogradu 1992. godine. Sa sedam godina kreće da se bavi latino i standard plesovima. Od trinaeste godine počinje da se bavi folklorom u kulturno umetničkom društvu "Kosta Abrašević" u Beogradu. Sa raznim društvima odigrala je mnogobrojne koncerte i učestvovala na raznim međunarodnim evropskim i svetskim festivalima. U međuvremenu završava Osnovnu muzičku školu "Kosta Manojlović" pohađajući violinu. 2007. godine upisuje Srednju baletsku školu "Lujo Davičo", odsek za narodnu igru. Tokom školovanja učestvovala je na školskim i republičkim takmičenjima, odigrala veliki broj koncerata za školu i učestvovala u baletskoj predstavi "Krcko Oraščić" koja se 2011. godine izvodila u Narodnom pozorištu i Madlenianumu. Po završetku škole stiče zvanje profesionalnog igrača narodne igre. U međuvremenu počinje da se bavi i komercijalnim plesovima (hip hop-om i street show dance- om). 2009. godine počinje da se bavi kubanskom salsom, a 2018. godine postaje i instruktor u UC "Adagio N. B." u Novim Banovcima. 2013. godine postaje član profesionalne plesne trupe "Una Saga Serbica" i kao igrač i solista učestvuje u projektima "Igre i zvuci Balkana" i "Magija Balkana - Igra Bogova". Početkom 2016. godine, u ustanovi kulture "Vuk Karadžić" igra u prvoj postavi predstave "Banović Strahinja", a krajem iste godine dobija angažman u brodvejskom spektaklu "Pepeljuga". 2017. godine postaje član Udruženja baletskih umetnika Srbije i dobija status samostalnog umetnika. Ima dugogodišnje iskustvo u radu sa decom kao koreograf-pedagog u oblastima folklora i klasičnog baleta.

cosa2

Jelena Arsić

Rođena 1974. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu i srednju baletsku školu "Lujo Davičo". 1992. dobija stipendiju u "Pozorištu na Terazijama", čiji je danas član i solista baleta. Ostvaruje niz značajnih igračkih i glumačkih likova u najigranijim i višestruko nagrađivanim predstavama matičnog pozorišta. Vrlo rano počinje da se bavi koreografskim radom na televiziji, kako u šou programima, tako i u serijama, filmovima, koncertima, muzičkim spotovima i događajima. Igrala je kao solista u nacionalnom folklornom ansamblu "Kolo" i ostvarila nekoliko glumačkih uloga u domaćim TV serijama. U Americi je završila školu Jazz/Musical Theatre Dance "Jacob's Pillow" kod čuvenog pedagoga Chet Walker-a, kao i niz seminara sa drugim Brodvejskim koreografima. Saradnja sa koreografkinjom Mojicom Horvat u školi mjizikla i u "Pozorištu na Terazijama" uticala je na njen način rada. Poznavanje klasičnog baleta, folklora, jazz baleta, modernih plesova, kao i učešče u mnogim mjuziklima, uticali su na njen stil, koji je kombinacija različitih žanrova i svih vrsta plesa! Ona je supruga i majka dvoje dece